Voordelen payroll

De voordelen van AXS Payroll services

Zowel voor werkgever als werknemer biedt payroll diverse voordelen. Voor de werkgever wordt door uitbesteding van de salarisadministratie en -verwerking vele administratieve en juridische werkzaamheden uit handen genomen. Geen complexe documenten meer doorsturen aan instanties als arbodienst en belastingdienst, maar een overzichtelijk inzicht en snelle verwerking van uw salarisadministratie. Voor de werknemer heeft dit als voordeel dat hij of zij altijd kan rekenen op de expertise van AXS Payroll.

De voordelen van AXS Payroll samengevat:

• De opdrachtgever heeft direct alle kosten inzichtelijk
• Het biedt dezelfde contractuele flexibiliteit als een uitzendbureau kan bieden, tegen lagere kosten
• Het voorkomt de verplichting tot (langdurige) doorbetaling bij ziekte
• U betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren
• AXS Payroll draagt zorg voor de afdrachten aan het UWV en de belastingdienst
• Ziek- en herstelmeldingen en aansluiting Arbo-dienst zijn verleden tijd
* Geen verplichting meer tot het opstellen van een re-integratie plan (Wet Verbetering Poortwachter)

Kostenbesparing

AXS heeft ruim zestien jaar ervaring in het contract- en verloningsproces. In bijna alle gevallen pakt payroll zelfs goedkoper uit dan wanneer u de medewerkers zelf in dienst zou nemen. U bespaart namelijk aanzienlijk op de kosten van uw eigen loon- en contractadministratie, accountant, pensioenen, diverse personeelsverzekeringen, Arbo kosten, improductieve uren en ziektekosten. U betaalt AXS Payroll uitsluitend de daadwerkelijk gewerkte uren.

Maximale vrijheid

Uw medewerker komt formeel gezien in dienst bij AXS Payroll. Dat betekent dat u geen risico loopt. Wanneer u voor de AXS Payrollformule kiest, kunt u de inleenovereenkomst op ieder gewenst moment beëindigen. Een eenvoudige en praktische oplossing voor uw werkgeversverplichtingen. Kiest u voor AXS Payroll, dan kiest u voor minimale zorgen en maximale vrijheid.

Maatwerk

Zoals u van AXS gewend bent, houden wij rekening met uw specifieke wensen. De payrollmedewerkers krijgen een standaard uitzendovereenkomst of, als u dat wilt, een contract met vrijwel dezelfde arbeidsvoorwaarden als uw vaste medewerkers. U kunt dus ook voor payrollmedewerkers uw eigen beloningssystematiek inzetten. Op deze basis kunt u bijvoorbeeld ook het hele jaar voordelig scholieren en studenten inzetten.

Betrokkenheid

Omdat AXS Payrollmedewerkers bij u, als opdrachtgever, werkzaam zijn, staan ze onder uw leiding en toezicht. U begeleidt ze dus zelf, waardoor de betrokkenheid zeer groot is. Uit onderzoek is ook gebleken dat AXS Payrollmedewerkers zich net zo betrokken en gewaardeerd voelen als uw vaste personeel.

Conclusie

Een medewerker zelf direct in dienst nemen kan feitelijk alleen maar goedkoper zijn dan payroll als aan de volgende vier voorwaarden wordt voldaan:

• De werknemer de juiste kandidaat is en dat blijkt ook nog na de proeftijd of gedurende het gehele bepaalde tijdscontract. Een werknemer tussentijds opzeggen in een bepaalde tijdscontract kan bijna nooit.
• De werknemer continuïteit biedt. Dat wil zeggen: productief is, altijd aanwezig, weinig ziek etc..
• Uw bedrijf tussentijds niet moet reorganiseren.U kunt dan niet zo maar een contract beëindigen zonder opzegtermijn of ontslagvergoeding te betalen.
• Er geen conflictsituatie ontstaat tussen werknemer en werkgever tijdens de contractperiode.

En zeker nu in deze tijden van onzekere economische vooruitzichten, is AXS Payroll en haar contracten en services een extra argument.