Hoe werkt payroll?

AXS Payroll uitgelegd

Wij bieden freelancers en werkgevers die geïnteresseerd zijn in payroll, een unieke mogelijkheid om zelf geworven opdrachten en personeel flexibel in dienst te nemen. Het juridisch werkgeverschap besteedt u daarbij uit aan AXS Payroll.

Met de onderstaande gegevens van uw medewerker en uw organisatie stellen wij een inleenovereenkomst voor u op. Hierin bevestigen wij dat de payrollmedewerker exclusief bij u, via AXS payroll, aan het werk gaat. U vervult dan dus de rol van opdrachtgever.

Voor uw medewerker stellen wij een payrollovereenkomst op, volgens de richtlijnen van de NBBU CAO voor uitzendkrachten. Hierin staat dat hij of zij via AXS Payroll exclusief bij u werkt.

Vanaf dat moment is AXS Payroll juridisch de werkgever voor deze medewerker. Uiteraard zorgen wij voor de wettelijke inhoudingen en afdrachten van de sociale premies. AXS Payroll betaalt de payrollmedewerker wekelijks uit op basis van de door u goedgekeurde en ondertekende weeklijsten. Hierop staan de gewerkte uren van de medewerker.

Bij beëindiging van de werkzaamheden worden de overeenkomsten tussen u, AXS Payroll en de medewerker ontbonden. Dat is dus zeer flexibel en één van de voordelen van de NBBU CAO. Wij betalen eventuele opgebouwde reserveringen en vakantiedagen bij de eerstvolgende salarisrun uit.

Om voor u en uw medewerker de contracten op te kunnen stellen en de medewerker aan onze loonlijst te kunnen toevoegen hebben we de volgende informatie nodig:

Medewerker gegevens:

• Kopie identiteitsbewijs waarop de handtekening goed zichtbaar is
• Kopie van de bankpas
• Kopie zorgverzekeringspas
• Ingevulde loonbelastingverklaring
• Volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier

Uw bedrijfsgegevens:

• Bedrijfsgegevens en KvK nummer
• Naam ,e-mailadres en telefoonnummer van de contactpersoon binnen uw organisatie
• Getekend inschrijfformulier (getekend door een bevoegd persoon)

Neem contact met ons op om uw zelf geworven medewerker aan te melden. Gebruik het online inschrijfformulier of print het uit en mail of fax het ingevuld formulier naar AXS payroll. Zodra wij de gegevens ontvangen hebben, nemen wij direct contact met u op.